equa-logo

Effektiv BIM-import till IDA ICE utan IFC

On December 01, 2022
+46 8 546 20 110

 
front ice 2


De flesta projekt skapas med hjälp av BIM-verktyg som Revit och ArchiCAD. Samtidigt är det ovanligt att dessa projekt är anpassade för att kunna användas som underlag för simuleringar vilket innebär att import till IDA ICE med hjälp av IFC-filer många gånger inte fungerar. I denna kurs går vi igenom alternativa metoder till IFC för att på ett effektivt sätt skapa termiska modeller utifrån BIM-filer av varierande kvalitet. Vi tittar även på hur man använda information i ofullständiga IFC-filer.

Denna kurs ges i två former, dels i vår utbildningslokal i Solna, dels online. Båda kurstillfällena är begränsade till maximalt 8 deltagare. Onlinekursen hittar du här.


Antal dagar:
 1
Datum: torsdag, 1 december, 2022
Tid: 09.00-17.00
Plats: Råsundavägen 100, Solna (Stockholm)
Pris: 5 000 kr + moms (10% rabatt om man har underhållsavtal)
Språk: Svenska
Mjukvara: IDA ICE 4.8 SP2 Expert, Revit, ArchiCAD, Blender, DDS CAD-Viewer, BLENDERBIM, Speckle med tillhörande plugins. Revit och ArchiCAD kan installeras och användas i demoläge för de kursdeltagare som saknar kommersiella licenser och övriga program är open source och/eller gratis. Samtliga program måste installeras på egen dator före kurstillfället. En komplett beskrivning av de programvaror som behöver installeras ges i samband med registrering. Notera att användare behöver administrationsrättigheter på sin egen dator för att kunna installera flera av dessa program.
Målgrupp: för användare som passerat nybörjarstadiet inom IDA ICE. Inga förkunskaper krävs inom Revit, ArchiCAD eller Blender.

Om kursledaren

Emelie Tibbelin   Max Tillberg har en civilingenjörsexamen i Miljö- och vattenteknik och har arbetat som konsult inom inneklimat, VVS, byggnadsoptimering, dagsljus och olika miljöcertifieringssystem i över 20 årMax undervisar även för Sweden Green Building Council och Chalmers Tekniska högskola.

 

För anmälan, klicka på "Registrera" högst upp på sidan.
Obs! Sista anmälningsdag är torsdag 24 november, 2022.