equa-logo

Solceller

On November 29, 2022
+46 8 546 20 110
Categories: Course

 

Solceller används i allt fler byggnadsprojekt och det finns ett stort behov av att kunna simulera hur dessa fungerar tillsammans med byggnadens övriga system. I IDA ICE 5 har vi utvecklat ett gränssnitt för att enkelt kunna klä byggnaden med solpaneler. Vi har också implementerat nya modeller för solceller, växelriktare, batterier och deras styrsystem. 

På den här halvdagskursen går vi igenom de nya funktionerna och gör några övningar där vi optimerar solcellernas placering med hänsyn till skuggning och testkör några olika system tillsammans med byggnaden.

 
Datum: tisdag, 29 november, 2022
Tid: 13.00-17.00
Plats: Råsundavägen 100, Solna (Stockholm)
Pris: 2 500 kr + moms (10% rabatt om man har underhållsavtal)
Språk: Svenska
Mjukvara: IDA ICE 5 Expert (lånelicenser erbjuds)
Målgrupp: för användare som passerat nybörjarstadiet

 

Om kursledarna

Joergen   Jörgen Eriksson har jobbat på EQUA sen 2011. Har en M.Sc. Mekanisk Eng., Tech.Lic. Byggnadstjänster Eng. IDA-användare sedan 1996. Expert på simulering av mekaniska system, anläggningar och luftbehandlingsaggregat
Emelie Tibbelin   Pär Carling har en tekn.lic.-examen i Installationsteknik från KTH och har tidigare arbetat på ÅF och Skanska. Han har 20 års erfarenhet av modellering och mätuppföljning av byggnader. Pär fördelar sin tid mellan utbildning, support och testning av IDA ICE, samt konsultarbete inom simulering och driftoptimering.

 

För anmälan, klicka på "Registrera" högst upp på sidan.
Obs! Sista anmälningsdag är tisdag 22 november, 2022.