equa-logo

Energiingenjör

 

Byggnadssimulering och mätuppföljning

EQUA är ett svenskt mjukvaru- och konsultföretag specialiserat inom simuleringsteknik och numeriska beräkningar. EQUAs kunder och produkter återfinns över hela världen inom avancerade bygg- och tunnelprojekt. Det primära syftet med företagets produkter och tjänster är att minska energianvändningen och öka komforten i fastigheter, samt att designa brandsäkerhet och ventilation i väg- och tågtunnlar. Företaget grundades 1995 och har för närvarande kontor i Sverige, Finland, Tyskland och Schweiz.

I koncernen jobbar ca 30 personer, varav 23 personer på huvudkontoret i Solna. Företaget befinner sig i ett expansivt skede och söker nu personer med en civilingenjörsbakgrund inom energi-, installations- eller styr- och reglerteknik.

 

Arbetsuppgifter

Som energiingenjör kommer Du arbeta med konsulttjänster, support och utbildning inom energimodellering av byggnader och vvs-anläggningar i EQUAs simuleringsverktyg IDA Indoor Climate and Energy (IDA ICE). Beroende på Din profil kommer Du att ha möjlighet att också arbeta med mätuppföljning i byggnader.

 

Bakgrund, kunskaper och egenskaper

Det är ett krav att sökanden har varit ute i arbetslivet under några år och har erfarenhet av att arbeta med energifrågor i byggprojekt. Lämplig bakgrund kan vara vvs-projektör, installationssamordnare, styrprogrammerare eller drifttekniker.
Du har ett stort intresse för byggnaders energianvändning och har erfarenhet av energimodellering i byggprojekt med IDA ICE. Du har god förståelse för hur vvs-anläggningar styrs och regleras. Det är meriterande om Du dessutom har kunskap om BREEAM och LEED för byggnader.
Du tycker om att lösa tekniska problem, har lätt för att lära, är noggrann, självständig och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.

 

Omfattning

Heltid/tillsvidare.

 

EQUA erbjuder

- Arbete i ett kvalificerat team på ett lönsamt och internationellt mjukvaru- och konsultföretag.
- En kreativ miljö med stor möjlighet att påverka EQUAs produkter.

 

Kontaktperson

Pär Carling
par.carling(at)equa.se
Phone: +46 8 546 20 122

 

打印 邮件